Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Konijn met druiven en Grimbergenbier

Ingrediënten:

4 personen
1 konijn
1 flesje Grimbergen (bruin bier)
2 soeplepels suiker
2.5dl bruine fond
30 blauwe druiven
2 soeplepels bloem
enkele blaadjes basilicum
een klontje boter
peper en zout

Bereiding:

Snij het konijn in stukken en bak het langs alle kanten goudbruin in een pan met een klontje boter.
Bestrooi met suiker en bloem. Blus de pan met het bier en de bruine fond of bouillon en breng op smaak.
Doe het deksel op de pan en laat het vlees nog 1 uur sudderen op een laag vuurtje.
Voeg er vervolgens de ontpitte druiven en de versneden blaadjes basilicum bij. Laat nog 10 minuten sudderen.
Verdeel het konijn met de druiven over 4 borden. Overgiet met de saus en geef er gebakken aardappelen bij. Dien onmiddellijk op.