Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Konijn van de Jager

Ingrediënten:

1 jong konijn
50 gram champignons
1,5 liter droge witte wijn
tomatenpuree
1 glaasje cognac
80 gram boter
3 sjalotjes
1,5 dl bouillon
peper, zout

Bereiding:

Snij het konijn in stukken. Smelt 80 gram boter in de pan en als ze heet is, sauteer de stukken aan alle kanten bruin. Zet het deksel op de pot en het vuur laag en laat een uurtje sudderen. Maak ondertussen de champions schoon, snij ze in plakjes,schil de sjalotjes en hak ze fijn. Was de peterselie en hak die fijn. Haal de stukken konijn uit de pan en houd ze warm. Doe de champions in de pan en laat ze drie minuten sauteren,voeg de sjalot toe en de witte wijn, breng aan de kook en laat voor de helft inkoken. Voeg dan de boullon met 2 eetlepels tomatenpuree toe en laat nog 10 minuten sudderen. Geef dan de cognac bij. Leg de stukken terug in de pan en laat terug warm worden. Leg de stukken konijn op een voorverwarmde schhal met de saus erover, bestrooi met peterselie en serveer.