Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Reebiefstukjes met appel

Ingrediënten:

4 reebiefstukken
4 zoete appelen (golden of jonagold)
200 gram veenbessen
24 koffielepels fijne suiker
2 dl wildfond
boter, olie
zout, peper

Bereiding:

Boen de appels goed schoon, snij er een kapje af en verwijder met de appelboor klokhuis en pitten.
Vul de holten op met veenbessen, vermengd met de fijne suiker. Ze de kapjes er weer op en schik de appels in een beboterde ovenschotel.
Zet ze tien tot vijftien minuten in de oven op 175 °C.
Ze moeten zacht zijn maar mogen niet uiteenvallen.
Bak intussen de reebiefsstukjes goudbruin in wat hete olie en kruid ze met zout en peper.
Blus het braadvocht met de wildfond. Laat alles even doorkoken en breng de saus dan op smaak.
Serveer de reebiefstukjes op een spiegel van hete saus, met een warme appel uit de oven als garnituur.