Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Reebokfilet met biet en knolselder

Ingrediënten:

800 gr reebokfilet
2 pakjes gekookte rode bieten
1 knolselder
20 cl wildfond
2 eetlepels rode bessengelei
20 cl volle melk
10 cl room
boter
nootmuskaat
peper en zout

Bereiding:

Snij uit de rode biet en de knolselder nootgrote 'baseballetjes'. Kook ze beetgaar in de melk met nootmuskaat, zout en peper. Schep ze uit de melk over in de hete room.
Bak de bietjes in een nootje boter. Zet even aan de kant en blus de pan met een borrelglaasje bietensap en de wildfond. Voeg de afsnijdsels van de bietjes bij en laat op hevig vuur tot 1/3 inkoken.
Giet door een fijne zeef. Roer de gelei onder de saus en kruid bij met zout en peper. Werk, van het vuur, de saus op met 1 eetlepel ijskoude botervlokjes. Voeg de bietjes bij en hou warm.
Bak de reebokfilet rondom aan op een hevig vuur. Temper het vuur en laat nog 4 minuten verder bakken. Laat de filet 5 minuten rusten in folie alvorens te versnijden.
Schik vlees en groenten op een spiegel hete saus, op voorverwarmde borden. Lekker met kroketten.