Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Dubarry soep

Ingrediënten

een kalfschenkel
2 uien
2 soepselder
thym
4 aardappelen
1 bloemkool
zout
nootmuskaat
boter
enkele takjes kervel
gemalen kaas

Bereiding:

Ook van een kalfschenkel kunnen we een basisbouillon bekomen voor het aanzetten van verschillende lekkere soepen. Daarom koken we eerst 3 liter water met een beetje zout, leggen er dan de kalfschenkel in en vervolledigen met een ui, soepselder en prei. Aromatiseren met een takje thym. Nu laten we het soepvlees op een lager vuurtje zachtjes gaar trekken. De bekomen bouillon zullen we nu gebruiken om onze Dubarry soep te maken.
We beginnen met aardappelen, bloemkool, prei en selder. Alles klein versnijden. Deze groenten laten we nu in de bouillon 20 minuten koken. Nadien fijnmixen.
Flink bijkruiden met peper, zout en een beetje muskaatnoot. Deze soep kan nog wat bijgedikt worden met bewerkte boter, zodat ze romig wordt. Garnituur van de apart gekookte bloemkoolroosjes en gekneusde kervelblaadjes. Juist bij het serveren doen we nog wat gemalen kaas in elk soepbord.