Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Eendebiefstuk met veenbessen

Ingrediënten:

2 (wilde) eendefilets (in 4 biefstukken verdeeld)
100 gr veenbessen (gebruiksklaar)
1 eetlepel groene peperbolletjes
2 dl gevogeltefond
boter
peper
zout

Bereiding:

Bak de eendefilets in een braadpan in boter (niet te lang, want eendevlees mag best wat rozig zijn) en kruid ze met peper en zout. Giet het braadvet weg, deglaceer de pan met de gevogeltefond en laat de vloeistof voor de helft inkoken. Laat de uitgelekte veenbessen en de peperbolletjes even mee verwarmen en giet de saus over het vlees.
Lekker met amandelkroketjes: maak van een stevige aardappelpuree bolletjes, plat die een beetje af en rol ze in amandelschilfers. Verwarm de kroketjes in een bodempje hete boter in een braadpan.