Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Eendeborst met appelsiensaus en oesterzwammen

Ingrediënten:

2 eendeborsten
1/2 liter appelsiensaus
3 appelsienen
1/2 fles rode wijn
250 gram oesterzwammen
1 zakje vanillesuiker
peper en zout
boter

Bereiding:

Schil de appelsienen en verwijder ook voorzichtig het witte vel. Snij ze in schijven en leg ze in een kom. Overgiet met de wijn,bestrooi met vanillesuiker en laat de eendeborsten12 uur trekken in de koelkast. Borstel de oesterzwammen schoon en snij ze in repen. Braad de eendeborsten aan alle kanten aan in een hete pan zonder vetstof maar begin met de velkant, waardoor er voldoende vetstof vrijkomt. Kruid met zout en grofgemalen peper.laat de eendeborsten zachtjes gaar braden, een 15 minuten, en keer ze regelmatig om. Stoof de oesterzwammen in boter en kruid met peper en zout.warm de appelsiensaus op. Controleer de gaarheid van het vlees, snij het in mooie plakjes en dien op.