Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Eendeborst met citrusvruchten

Ingrediënten
:

voor 4 personen:
4 eendeborsten
3 sinaasappels en 3 citroenen
2 grapefruits
250 gram boter
3 dl gevogeltefond
1 dl wijnazijn
300 gram suiker
1 bos waterkers
peper, zout

Bereiding:

De citrusvruchten schillen. De schillen in julienne snijden en gedurende twee minuten laten blancheren.
De citrusvruchten opnieuw schillen maar tot het vruchtvlees; de partjes uit de vruchten nemen en de rest uitpersen.

Saus: de suiker in de pan doen en laten karameliseren. Ontvetten met het fruitsap en de azijn, de gevogeltevond bijvoegen en laten inkoken. De schillen in een suikerstroop konfijten.
De eendeborst bakken (niet doorbakken) en warm houden.
De kruiding van de saus nagaan en de boter bijvoegen.
De borden garneren met de partjes fruit. De eendeborsten in plakjes snijden, op de borden schikken, overgieten met de saus en zeer warm opdienen. De garnering afwerken met de gekonfijte schil en de waterkers.