Vanessa Geers © 2007 ē Privacy Policy ē Terms of Use

 

Eendeborst met honing

IngrediŽnten:

voor vier personen:
twee eendeborsten
1/2 glas droge witte wijn
1 eetlepel ciderazijn
1 eetlepel honing (liefst vloeibaar)
zwarte peper of witte gebroken peper
rode port
bruine fond
1/2 appel of peer per persoon

Bereiding:

De twee eendeborsten snel bakken zonder vet, met de vette kant eerst naar onderen.
Zout en peper bijvoegen, vier minuten aan elke kant laten bakken. Warm houden.
De pan ontvetten met de witte wijn en de port. De ciderazijn, de gebroken peper en de bruine fond bijvoegen.
Laten inkoken, de honing bijvoegen. Even laten doorkoken. De in schijven gesneden eendeborsten overgieten met de saus.
Opdienen met appelen (Granny) of peren (Doyennť) die geschild, in tweeŽn gesneden en in boter gebakken werden.