Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Eendeborst met witloof

Ingrediënten:

twee wilde-eendeborsten
12 stronkjes witloof
2 takjes groene selder
1 kleine ui
2 dl wildfond
2 eetlepels port
boter
een mespunt suiker
zout, grof gemalen peper

Bereiding:

Spoel het witloof onder koud water. Dep droog en verwijder de bittere onderkant.
Smelt een nootje boter in een pan. Voeg de witloofstronkjes bij en een mespunt suiker.
Kruid met zout en peper naar smaak. Dek af en laat op een zacht vuur gaarstoven (twintig tot vijfentwintig minuten).
Was de selder, pel de ui. Snij de groenten tot julienne.
Braad de eendeborsten aan alle kanten aan in geklaarde boter. Kruid met zout en grof gemalen peper. Laat gaar braden op een zacht vuur.
Neem de eendeborsten uit de pan en hou ze warm in aluminiumfolie.
Giet het braadvet weg. Blus de braadpan met de port en de fond. Voeg de groentejulienne bij. Laat twee minuten doorkoken. Breng de saus op smaak.
Haal het eendevlees van de karkassen, snij het in plakjes. Schik ze op verwarmde borden, op een spiegel hete saus.
Garneer met het witloof en serveer.

Serveersuggestie: lekker met gegratineerde aardappelpuree.