Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Fazant op Ardeense wijze

Ingrediënten:

2 fazanten
1 schijf Ardeense ham (1/2 cm dik)
12 struikjes witloof
1 wortel
20 jeneverbessen
1 dl wildfond
5 cl madeira
boter, tijm, zout en peper

Bereiding:

Snij de ham in reepjes. maak het witloof schoon. Verdeel de geschraapte wortel in stukjes.
Braad de gekruide fazant snel aan alle kanten aan in een nootje boter tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan, giet heet bakvet weg en laat een klontje verse boter smelten.
Leg de witloofstruikjes rond de fazanten, voeg de hamreepjes, de wortel, de jeneverbessen en het takje tijm bij. Overgiet met de wilfond en de madeira.
Dak af en laat op een zacht vuur ongeveer 40 minuten zacht stoven, tot gevogelte en witloof goed gaar zijn.