Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Fazant met kool

Ingrediënten:

1 groene kool
60 gram boter
1 fazant met spek omwikkeld
2 eetlepels olie
2 sjalotten
zout, peper
1/2 dl droge witte wijn
1 glaasje congnac

Bereiding:

De kool schoonmaken en gedurende tien minuten blancheren in water, goed laten uitlekken, de koolbladeren losmaken en in reepjes snijden.
Deze koolreepjes nog ongeveer vijftien minuten stoven in 40 gram boter.
Intussen de fazant in een pan met dikke bodem aanbraden in hete olie. Als het gevogelte aan alle kanten mooi goudbruin is, de olie weggieten. De rest van de boter en de gehakte sjalotten toevoegen. Kruiden. Afdekken en gedurende dertig minuten laten braden, af en toe besprenkelen met witte wijn. De fazant uit de pan nemen, in stukken snijden. De saus deglaceren met de cognac.
De kool in de pan doen, daarop de stukken fazant schikken, alles samen nog zowat een kwartier op een zacht vuur laten sudderen. Het gerecht bij voorkeur serveren in de pan waarin het werd klaargemaakt.