Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Gekarameliseerde varkenshaas

Ingrediënten
:

voor 4 personen:
500gr diepgevroren scampi's
1 wortel
1 prei
1 sjalot
1 dl witte wijn
1/2 blokje visbouillon
1 dl room
1 eigeel
1 koffielepel paprikapoeder
1 mespunt cayennepeper
2 soeplepels cognac
2 soeplepels olie
gehakte bieslook
zout en peper

Bereiding:

Leg de scampi in een zeef en laat ze ruim een uur ontdooien op kamertemperatuur.
Pel de scampi.
Laat de schalen op een hoog vuur bakken in een kleine pan met 1 soeplepel olie. Draai na 2 minuten het vuur lager en voeg er de in schijven gesneden prei, wortel en sjalot bij. Laat 2 minuten fruiten op een zacht vuur. Bestrooi met paprika en cayennepeper. Meng goed en overgiet met de cognac, de witte wijn en 1 dl warm water. Voeg eveneens het halve verkruimelde bouillonblokje toe. Laat het geheel een tiental minuten sudderen op een zacht vuur.
Doe de bereiding in de zeef en druk goed op de groenten.
De bouillon die u zo verkrijgt, zet u terug op het vuur. Voeg er de room bij, kruid naar wens en laat nog 3 à 4 minuten pruttelen.
Intussen bakt u de scampi snel in een grote pan met 1 soeplepel olie. Verdeel ze daarna over 4 induviduele ovenschoteltjes.
Neem de saus van het vuur en voeg er het eigeel bij. Meng goed en verdeel over de scampi.
Zet de schoteltjes nog enkele minuten onder de grill voor een mooie kleur. Bestrooi met gehakte bieslook en dien onmiddellijk op. Geef er knaperig brood bij.