Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Hazepeper op z'n Vlaams

Ingrediënten:

1 haas in grove stukken (1.5 kg)
2 wortelen
1 ui
2 kruidnagels
1 blaadje laurier, 1 takje tijm
peper en zout
1 glas azijn
1 eetlepel boter, 1 eetlepel olie
1 eetlepel bloem
1 flesje blond bier
250 gr gedroogde pruimen

Bereiding:

Omring de grove stukken haas met de wortelen, de ui met de kruidnagels ingeprikt, de laurier, de tijm, zout en peper.
Besprenkel met een glas azijn en laat een nacht marineren. Dep de volgende dag het hazevlees goed droog en braad het aan alle kanten aan in de eetlepel olie en boter. Bestrooi met de bloem, giet er het flesje blond bier bij en de gezeefde marinade, en dan nog een beetje water tot alles net onder staat. Breng op smaak met een snuifje zout, peper en een eetlepel fijne suiker. Voeg ook nog de gedroogde pruimen bij (eerst een kwartiertje weken in water) en dek af. Laat 2 uur tot 2.30u. zacht sudderen, controleer af en toe. Als het vlees makkelijk van het karkas loskomt, is de hazepeper gaar. Schep het vlees uit de pan en bind de saus met een of twee koffielepeltjes maďszetmeel ('breken' in een kopje koud water). Voeg de hazepeper weer bij en geniet van deze stevige schotel met gekookte aardappels als garnituur.