Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Hazerug met bospaddestoelen

Ingrediënten:

1 hazerug
geklaarde boter
peper en zout
1/2 kg verse paddestoelen
1 dl wildfond
1 eetlepel geplette jeneverbessen

Bereiding:

Braad de hazerug aan alle kanten aan in de geklaarde boter. Kruid met peper en zout. Leg het vlees in een ovenschotel, en laat het nog ongeveer 15 minuten verder braden in een matig warme oven (175°C).
Boen intussen de paddestoelen droog en schoon. Stoof ze heel even aan in wat boter. Besprenkel ze met wat wildfond en laat ze nog even verder stoven. Deglaceer het braadvocht van de hazerug met de wildfond en het stoofvocht van de paddestoelen. Voeg er de geplette jeneverbessen bij en laat tot de helft inkoken. Zeef de saus en breng ze op smaak. Serveer vlees en paddestoelen op een spiegel hete saus, en liefst op voorverwarmde borden. Lekker met aardappelbolletjes.