Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Hazerug met witloof en vijgen

Ingrediënten:

3 ontbeende hazeruggen
1 dl room
1 borrelglaasje cognac
boter
zout en gemalen peper
voor de garnituur:
6 struikjes witloof
6 zoete appeltjes
12 verse vijgen
suiker
citroensap
6 toostjes met leverpaté
amandelcroquetjes

Bereiding:

Braad de hazeruggen gaar en kruid met zout en peper. Giet het braadvet weg en blus de pan met de cognac en de room. Laat kort opkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper. Stoof ondertussen het witloof gaar in wat boter met kruiden, een snuifje zout en een scheutje citroensap. Strooi een beetje suiker op de vijgen en verwarm ze snel aan weerskanten in boter.
Stoof ook de gesuikerde appelen bijtzacht in wat boter. Schik de hazefilet op verwarmde borden, op een spiegel roomsaus. Garneer elk bord met witloof, appeltjes, een toostje en amandelcroquetjes.