Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Hertenkalffilet in papillot

Ingrediënten:

600 gram filet van hertenkalf
500 gram gemengde paddestoelen (dooierzwammen, shii-take, eekhoorntjesbrood)
1 sjalot
2 stengels bleekselder
5 cl witte port
5 cl witte wildfumet
olie
peper en grof zeezout

Bereiding:

Schroei de filet aan alle kanten snel dicht in een beetje hete olie. Kruid het vlees met peper en grof zeezout.
Fruit de gesnipperde sjalot glazig in hete olie. Doe er de gemengde paddestoelen bij. Laat één minuut bakken op een vrij hoog vuur.
Snij de bleekselder in reepjes en blancheer ze één minuut in lichtgezouten water. Laat ze goed uitlekken.
Leg de filet en de groenten op een groot vel bakpapier (of aluminiumfolie). Besprenkel met de port en de wildfumet. Vouw de papillot goed dicht.
Zet hem tien minuten in de voorverwarmde oven op 250 °C. Snij de filet in plakjes om te serveren.