Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Hindefilet Saint-Hubert met uienconfituur en kumquats

Ingrediënten:

800 gram hindefilet
100 gram boter
peper, zout
1 dl porto
wildfond
1 dl room
1/4 liter rode wijn
1 dl goede wijnazijn
100 gram suiker
scheutje grendine
1 kg gepelde ajuin
20 Kumquats
50 gram suiker
scheutje Grand-Marnier

Bereiding:

De hindefilet lichtjes bruin bakken in de boter, kruiden.
Daarna twintig minuten in de oven op 200 °C.
Achteraf een kwartier lang onder aluminiumfolie op een grill laten rusten.
Het overtollige vet afgieten; de pan deglaceren (= loskoken) met de porto, room bijvoegen en laten inkoken.
De Kumquats daags tevoren lichtjes koken in suikerwater, Grand-Marnier toevoegen.
De volgende dag opwarmen.
Uienconfituur, wijn, wijnazijn en grenadine en suiker laten koken.
De ajuinringen bijvoegen en alles samen één uur zachtjes laten sudderen tot een confituur.
Het vlees serveren op warme borden, in schijfjes, omringd met de uienconfituur en de gemarineerde Kumquats.
De warme saus over het vlees soppen en opdienen met aardappelkroketten.