Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Hindefilet met vijgencompote

Ingrediënten:

600 gram hindefilet
8 verse vijgen
4 eetlepels fijne suiker
het sap van 1 citroen
5 cl. Rode port
1/2 onbehandelde appelsien
10 cl. wildefond
geklaarde boter
peper en zout

Bereiding:

Kruid de hindefilet met peper en zout. Bak deze kort aan in een pan met wat boter. Zet de filet nog 8 minuten in de oven op 200 graden.
Snij de vijgen in kleine stukjes. Doe ze in een pannetje met de suiker en het citroensap en laat dit  zonder deksel 8 minuten koken. Daarna laten we dit uitlekken in een vergiet en vangen  het sap op.
Breng de wildfond aan de kook met de port,het vijgensap, de fijgerapste appelsienschil en het appelsiensap. Laat in de open pan inkoken tot sausdikte.
Schep de stukjes vijg bij de ingekookte vloeistof. Snij de hindefilet in flinke plakken en serveerhet vleesop een spiegel warme vijgencompote.

Suggestie: aanbevolen met gesauteerd witloof en /of bospaddestoelen