Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 


Kalfsmedaillons met wijnsaus en druiven

Ingrediënten:

4 kalfsmedaillons, van 150 gram elk
200 gram blauwe druiven
1 fijngesneden sjalotje
50 gr koude boter
2 dl rode port
2 dl rode wijn
1 dl kalfsfond
2 eetlepels olie
peper en zout

Bereiding:

Fruit het sjalotje aan in 1 eetlepel boter. Blus met de port en laat tot de helft inkoken.Voeg er de rode wijn en de port aan toe en laat 10 minuten koken. Doe er de druiven bij en laat ze, op een laag vuur, 5 minuten meekoken. Schep ze uit de saus en hou ze apart.
Bak de kalfsmedaillons aan beide kanten aan en zet ze 5 minuten in een oven van 220° . Kruid naar smaak met peper en zout.
Mix de resterende boter door de saus. Doe er de druiven bij en laat even doorwarmen zonder koken.

Leg de medaillons op voorverwarmde borden en overgiet ze met de saus. Geef er dunne aardappelchips bij en , bijvoorbeeld, peultjes

TIP: Een saint émilion harmonieert prachtig bij dit gerecht.
Serveren op 16 °