Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Kalfsstoverij met prei

Ingrediënten:

700gr kalfsblokjes
4 grote preien (wit)
gehakte peterselie
1 glas witte wijn
1/4 liter melk
bloem
zout en peper
olie
vleesbouillonblokje

Bereiding:

Haal de kalfsblokjes even door de bloem en laat ze in de pan met boter mooi bruin kleuren. Kruiden met peper en zout en begieten met de witte wijn en een tas water. Gedurende 1,5 uur zachtjes met gesloten deksel laten sudderen.
Was de prei en versnij het wit in gelijke rondjes. Verhit de boter met de olie en laat de prei hierin glazig sudderen tot hij gaar is. Blijven roeren zodat hij niet bruin kan worden.
Haal het vlees uit de braadpan en voeg bij dit braadvocht nu de melk en 1/4 liter vleesbouillon zodat we deze basis kunnen opbouwen tot een gebonden saus. Met boter, bloem binden en even laten doorkoken. Voeg nu vlees en gebakken prei bij de vleessaus en meng alles samen.
Opdienen in een sierlijke pot en bijpassend gekookte deegwaren serveren.