Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Kalkoen met curry en broccoli

Ingrediënten:

500gr kalkoenborstfilet
4 grote gedroogde abrikozen
2 uien
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olie
peper en zout
2 eetlepels kerriepoeder
1 eetlepel citroensap
1/4 liter bouillon
450gr broccoli
250gr tagliatelli
nootmuskaat
2 eetlepels room
2 eetlepels boter

Bereiding:

De abrikozen in een weinig water weken, de kalkoenborst in grove stukken snijden, en de uien en de knoflook pellen en fijnhakken. Het vlees in een braadpan in 3 eetlepels olie aan alle kanten goed aanbraden, gedurende 6 minuten. Dan het vlees uit de pan nemen, 1 eetlepel olie bij de olie in de pan doen en hierin heel kort de uien en de knoflook smoren. Vervolgens daar het vlees bij roeren en al omscheppend er de peper en zout, kerriepoeder en citroensap doorroeren. Dan de bouillon er bij gieten, waarna u dit alles, met het deksel op de pan, op een zacht vuur gedurende 45 minuten laat smoren. Intussen de broccoli in roosjes snijden en een half uur na aanvang van de braadtijd smoren in een weinig water. De tagliatelli in gezouten water beetgaar koken en afgieten. De boter door de gare broccoli scheppen en op smaak brengen met wat nootmuskaat. De gewelde abrikozen in reepjes snijden en door het vlees mengen. De saus van vlees binden met room. De tagliatelli, de broccoli en de kalkoen serveert u vervolgens reeds opgeschept op platte borden.