Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 


Kalfkoenfilet met veenbessensaus

Ingrediënten:

Een kalkoenfilet van een kilo
4 sneden gerookt spek
1 grote ui en 2 wortelen
1 blik bereide veenbessen
1,5 dl. Rode wijn
1,5 dl. kippebouillon
2 eetlepels boter
Maîzena
1/2 koffielepel thijm
1 blaadje laurier
 Peper en zout

Bereiding:

Leg de kalkoenfilet in een ovenschotel,kruid met peper en zout en verdeel er 1 eetlepel boter over. Schuif in de voorverwarmde oven op 200° en laat 15 minuten bakken tot het gebraad mooi bruin kleurt.

Laat intussen 1 eetlepel boter licht kleuren in een kookpan.Doe er de zeer fijn gesnipperde ui bij. Als de ui glazig wordt, doet u er 2 plakjes  fijngesneden gerookt spek bij.

Voeg vervolgens de in lucifers gesneden wortelen toe.Kruid met thijm en laurier.Giet er al roerend de rode wijn bij, en de kippebouillon. Meng er tenslotte 3 flinke eetlepels bereide veenbessen onder.

Als de kalkoenfilet bruin gekleurd is legt u er de 2 overige sneetjes gerookt spek over en giet er de veenbessensaus bij.Laat op 150 ° nog een 45 minuten verder garen.

Haal het gebraad uit de oven , en neem het spek weg. Bind de saus met maîzena.

Verdeel het gebraad in sneden en geef er de saus apart bij. Serveer met verwarmde halve peren of gepocheerde halve appelen, gevuld met wat bereide veenbessen en aardappelkroketten.