Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Kalkoengebraad met roquefort

Ingrediënten:

4 personen
600gr kalkoengebraad
80gr roquefort
1 broccoli
1/4 bloemkool
24 sluimerwten
grove peper
1,5dl room
2dl kippenbouillon
boter
2 soeplepels gehakte peterselie
4 soeplepels witte wijnazijn

Bereiding:

Laat het gebraad aan alle kanten goed bruinen in een braadpan, doe daarna het deksel op de pan en laat gedurende 30 minuten gaar stoven.
Neem het deksel van de pan en blus daarna het geheel met de kippenbouillon, de witte wijnazijn en de room en laat alles tot de helft inkoken zonder deksel.
Voeg daarna de in stukjes gesneden roquefort toe.
Snij de broccoli en de bloemkool in kleine bloempjes en de peultjes in stukjes.
Doe ze rauw in een pan met wat boter en grove peper, laat ze 10 minuten stoven, maar zorg ervoor dat ze krokant blijven.
Snij het gebraad en mix de vleessaus.
Leg op ieder bord een stuk gebraad, overgiet met de saus en dien op met de groentjes.
Strooi er peterselie over.