Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Konijn met de Koninck bier

Ingrediënten:

1 konijn
2 uien
100 gr. Gerookt spek
100 gr. boter
3 eetlepels mosterd
3 sneden wit brood, zonder korst
1 fesje bier
1 laurierblaadje
5 kruidnagels
 1/2 liter vleesfond

Bereiding:

Bestrooi het konijn met peper en zout. Verhit de boter in een braadpot en laat het konijn mooi dichtschroeien. Neem het konijn uit de pot. Snij vervolgens de uien fijn en het spek in kleine reepjes,en laat ze kleuren in de boter.
Giet het bier en de vleesfond in de pot en voeg het konijn toe.prik de kruidnagels in het laurierblad en doe dit ook bij in de pot. Als laatste voegen we de broodsneden met de mosterd toe,
we leggen het deksel op de pot en laten ons konijn nog een uur en vijftien minuten sudderen.
Als ons konijn gaar is sluiten we de bereiding af door de saus te mixen, en dienen op.