Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Konijn met gedroogde pruimen

Ingrediënten:

1 konijn
100 gram spek
1 dl. azijn
tijm, 3 jeneverbessen
500 gram gedroogde pruimen
60 gram albessengelei
100 gram boter
1 dl. Rode wijn
peterselie
1 ui en 1 wortel
zout,peper
olie

Bereiding:

Snij het konijn in stukken. Schil hiervoor de ui in ringen en de wortel in schijfjes. Doe ze in een kom en leg de stukken konijn erover. Geef hier azijn en wijn over en een eetlepel olie. Geef een takje peterselie bij en wat tijm. Strooi er rijkelijk peper over.Laat het konijn 24 uur marineren. Draai de stukkenregelmatig om. Wel ook de pruimen in wat water. Droog dan de stukken konijn af, snij het spek in brunoise.
Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer de spekjes bruin. Haal ze dan uit de pan en doe het konijn in de pan. Sauteer ook dit aan alle kanten bruin. Doe er nu de spekbrunoise weer bij. Passeer de marinade en deglaseer  de pan af met het vocht van de marinade. Zout het konijn eenbeetje, voeg de pruimen erbij enlaat zachtjes,met het deksel op de pan een uur sudderen. Voeg vlak voor het einde  van de kooktijd de aalbessengelei toe.