Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Lamsvlees met curry en abrikozen

Ingrediënten:

1 lamszadel (1 à 1.200 kg), 1 eetlepel mosterd, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel gehakte peterselie en rozemarijn, 2 eiwitten, 2 eetlepels paneermeel, boter of olie voor de braadpan, peper en zout
Voor de saus: 1/2 l lamsfond, 1 teentje knoflook, 1 takje rozemarijn, 1 eetlepel boter
Voor de groenten: 1 broccoli, 1 busseltje wortelen, 1 kleine courgette, 300 gr sperziebonen
Voor de gratin: 1 kg aardappelen, 1 ei, 3/4 l melk, 1 eetlepel boter, 50gr gemalen gruyère, nootmuskaat

Bereiding:

Laat de abrikozen een uur weken in lauw water met de helft van de wijnazijn. Roerbak de fijngesnipperde uien 5 minuten in de hete olie. Doe er de geraspte gemberwortel en de geperste knoflookteentjes bij en roerbak nog een paar minuten. Voeg er het kaneelpijpje, de kardemombolletjes, de komijnzaadjes en het chilipoeder aan toe en roerbak nog een minuut. Doe het lamsvlees in de pan en roerbak het tot het een mooi goudbruin korstjes heeft. Voeg er de gepelde tomaten in grote stukken en 3dl heet water bij, schep om, dek af en laat 45 minuten sudderen op een laag vuur; giet er eventueel af en toe wat water bij. Snij de abrikozen in stukjes, voeg ze bij het vlees, net als de rest van de wijnazijn, de fijne suiker en de garam masala. Schep het mengsel goed om, dek weer af en laat nog 10 à 15 minuten sudderen, of tot het vlees goed gaar is. Serveer er gekookte witte rijst bij.

Tip: garam masala is een kruidenmengsel dat veel wordt gebruikt in de Indische keuken. U vindt het in oosterse voedingzaken.