Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 


Ossebuco op z'n Milanees

Ingrediënten:

voor 4 personen
4 schijven kalfsschenkel, 6 tomaten, 3 wortelen, 1,5 dl droge witte wijn, 0,5 dl droge witte vermouth, 3 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 4 eetl bloem, 3 eetl olijfolie, 3 reepjes citroenschil, parmezaan , 1 eetl. marjolein, 1 koffiel. Basilicum , tijm laurier peper en zout,

Bereiding:

1u 45 min mag de dag  voordien,
1. Verwarm 1 eetl. Olijfolie in een pan en stoof er de fijngehakte sjalotjes in tot ze glazig worden.
2. Voeg de schijfjes wortel aan toe, samen met de gepelde en in stukjes tomaten. Meng goed dooreen, dek de pan af en laat de groenten 5 à 10 min stoven.
3.In tussen wentelt u de schijven kalfsschenkels in de bloem. Verhit 2 eetl. Olijfolie in een een pan en braad de kalfsschenkels aan beide zijden aan.Leg ze op de groentemengeling en kruid met peper en zout, tijm, laurier, basilicum, marjolein, en de geperste knoflookteentjes
4.Blus het braadvocht met de witte wijn en de droge vermouth . Maak de braadresten goed los en giet over de ossebuco.Voeg er de 3 reepjes citroenschil aan toe en laat nog 90 min. verder stoven op een zacht vuurtje.

Afwerking
Schik de stukken schenkel op een diepe schotel en overgiet met de saus. Bestrooi met parmezaan en geef er tagliatelle of risotte bij.