Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Parelhoen met paprika en verse vijgen

Ingrediënten:

1groot parelhoen
4verse vijgen
150 gr gedroogede vijgen
3soeplepels paprikapoeder
1 middelgrote ajuin
1 soeplepel olie
5 cl porto 
boter
25 cl gevogeltebouillon
1rode, 1groene en 1 gele paprika
1/2 bosje peterselie
peper en zout

Bereiding:

Week de gedroogde vijgen in de porto aangelengd met warm water.  Snij de parelhoen, in 8 stukken, bestrooi met paprikapoeder, peper en zout;.Hak de ajuin in snippers. Grill de paprika's gedurende 20 min, in de oven en draai ze regelmatig om. Pel ze en snij ze in lange repen. Doe de olie en boter in een ruime pan, stoof er de bouten in aan gedurende 5 min, en voeg er de rest van de parelhoen aan toe. Laat nog15 min bruinen aan alle zijden en voeg er dan de uien aantoe, roer goed door elkaar.voeg er nu ook de vijgen aan toe en hun sap alsook de helft van de bouillon. Dek de pan af en laat 35 min stoven . Controleer de gaarheid van het vlees en de vijgen, indien gaal haal ze uit de pan en houd ze warm. Laat het vocht inkoken tot het  stroperig wordt en voeg er dan de rest van de bouillonaan toe.  Roer alles goed los en voeg er dan het vlees en  de vijgen aan toe alsook de verse vijgen( geschild en in 4 gesneden) en de repen paprika. Schep alles voorzichtig onder elkaar en laat nog 3 min op een voorzichtig vuurtje pruttelen. Controleer de smaak en voeg zonodig nog peper en zout aan toe en dien op.


Tip : lekker met basmatirijst