Vanessa Geers © 2007 ē Privacy Policy ē Terms of Use

 

Parelhoen met port

IngrediŽnten:

1 panklare parelhoen
300 gr verse champignons
2 sjalotten
40 gr boter
1 eetlepel olie
1 koffielepel tomatenpuree
1 dl droge witte wijn
1 eetlepel port
zout en peper
Voor de farde:
100 gr broodkruim
1 kop melk
150 gr kalfsgehakt
1 ei
2 eetlepels groene kruiden (peterselie, dragon, bieslook)
2 eetlepels rode port
Voor de marinade:
2 eetlepels port
2 eetlepels olie
tijm, laurier, peterselie, takje groene selder

Bereiding:

Laat het brood wat weken in de melk. Druk het uit en vermeng het met de andere ingrediŽnten voor de farce en eventueel wat zout en peper. Stop de farce in het parelhoen en steek de opening dicht met houten prikkers.
Leg de vogel in een diepe kom samen met de ingrediŽnten voor de marinade. Dek af en laat een nacht marineren. Dep de volgende dag het parelhoen goed droog en braad het aan in de olie en de helft van de boter.
Zet 40 minuten in de oven op 200įC. Bedruip tussendoor met het braadvocht. Fruit intussen de gehakte sjalotten en de champignons in de rest van de boter. Roer de tomatenpuree en de witte wijn door de groenten.
Voeg het groentenmengsel bij en overgiet met de port. Zet nog 20 minuten in de oven, tot het parelhoen goed  gaar is. Serveer de vogel op een voorverwarmde schotel, met groene salade en amandelkroketjes of denneappeltjes.