Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Parelhoentje met muskaatdruiven

Ingrediënten:

2 parelhoentjes
peper zout en bakboter
1/2 liter gevogeltefond
1/4 liter room
1 blik gepelde muskaatdruiven zonder pit

Bereiding:

De parelhoentjes binnenin en rondom kruiden met peper en zout. Nadien in een stevige braadpot langs alle kanten  goudgeel bruinen met boter. 1/4 liter gevogeltefond gebruiken om te blussen en onder gesloten deksel  45 minuten bereiden op een zacht vuurtje.
Intussen de rest van de gevogeltebouillon samen met de room in een sauspotje laten koken tot half volume.
De braadjus van de parelhoentjes aan deze roomsaus toevoegen en lichtjes bijbinden met blanke roux (20 gr. Boter + 25 gr. Bloem)
een
Een wijnig bijkruiden met peper en zout
De gepelde druiven, uitgelekt en droog in deze saus opwarmen.
De parelhoentjes versnijden, mooi schikken en overgoten met onze saus samen met kroketjes en een takje waterkers als garnituur opdienen.