Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Reebiefstuk met kriekenbiersaus

Ingrediënten:

3 dl. kriekenbier
1 sjalotje
een takje verse tijm
1 eetlepel rode bessen of cranberrygelei
2 eetlepels kersen zonder pit (potje)
4 mooie reebiefstukken
50 gram boter
1 eetlepel aardappelmeel
zout en peper

Bereiding:

Het bier met de sjalot en tijm op een hoog vuur in 5 minuten tot 3/4 inkoken. De tijm verwijderen, de bessengelei en de kersen door het bier roeren en de saus warmhouden
De reebiefstukken met peper bestooien en in de hete boter aan elke kant 3 minuten bakken. Het vleesd uit de paan nemen en warmhouden. Het bakvet uit de pan doen en al de aanbaksels losroeren tewijl we onze saus bijvoegen. Het aardappelmeel met 1-2 eetlepels water aanmaken en door de saus roeren tot deze licht bindt. Nu kunnen we naar smaak nog bijkruiden met peper en zout.