Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Reefilet met knoflook en basilicum in rode-wijnsaus

Ingrediënten:

600gr reebokfilet
6 teentjes knoflook
100gr groene olijven
2dl rode wijn
2dl wildfond
olie
1 bosje verse basilicum
peper
zout

Bereiding:

Snij de reebokfilet in medaillons van ongeveer 5 cm dik. Laat ze in wat hete olie snel aan beide kanten goudbruin bakken. Kruid ze met peper en zout. Hou het vlees warm in de oven op175°C.
Ontpit de olijven en hak ze fijn. Pel de knoflook teentjes. Pel de tomaat, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Hak de basilicumblaadjes.
Laat in een pannetje de rode wijn met de wildfond, de tomatenblokjes en de geperste knoflook tot de helft inkoken. Werk de saus af met de olijven en basilicum. Kruid eventueel wat bij.
Serveer het wild op een spiegel hete saus op voorverwarmde borden.