Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Reefilet met peren en vijgen

Ingrediënten:

600 gr reerugfilet (in 8 nootjes)
4 verse vijgen
4 kleine peertjes
12 mini-maïskolven (uit blik)
2 dl vleesjus
2 eetlepels cognac
fijne suiker
boter
peper
zout

Bereiding:

Verwarm de geschilde peren en de goed gewassen vijgen in de oven. Bestrooi de maïskolven met een beetje suiker en bak ze goudbruin in wat boter in de pan. Braad de reenootjes eveneens in een pan in wat boter (niet te lang, reevlees mag nog wat rozig zijn) en kruid ze met peper en zout. Hou ze warm, vooraan in de oven. Deglaceer de pan met de cognac en de vleesjus en laat een beetje inkoken. Breng de saus op smaak, schik het vlees, de vijgen, de peertjes en de maïskolven op de borden en overgiet alles met een beetje saus.