Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Reerug met gekarameliseerde uitjes en knolselderchips

Ingrediënten:

1 reerug (150 tot 200 gr vlees per persoon)
2 knolselders
1/2 kg zilveruitjes
2 eetlepels bruine suiker
25 cl wildfond
3 cl balsamico azijn
10 cl rode port
15 cl room
boter
peper en zout

Bereiding:

Blancheer de uitjes 1 minuut in kokend water. Fruit in een noot hete boter. Bestrooi ze met suiker, voeg de wildfond en azijn bij.
Laat onafgedekt sudderen tot de uitjes zacht zijn en lichtjes gekarameliseerd.
Schil en snij de knolselders in dunne plakjes. Bak ze in frituurolie tot ze bovendrijven. Schep ze in een vergiet en zet aan de kant.
Leg de gekruide reerug in een braadschotel en beleg met nootjes boter. Braad het vlees in 25 minuten gaar in de oven op 225°C.
Bak intussen de knolselderchips een tweede keer kort in frituurolie. Laat opdrogen op keukenpapier, bestrooi ze met zout. Laat ze vooraan in de warme oven wachten.
Ontvet de braadschotel, deglaceer met port en laat 1 minuut koken. Voeg de deglaçage en de room bij de uitjes. Laat nog 1 minuut koken, kruid bij met peper en zout.
Schik het vlees, uitjes en knolselderchips op een voorverwarmde schotel en dien op.