Vanessa Geers © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Varkenshaas met kerrie en abrikozen

Ingredîënten:

voor 4 personen:
+/- 1 kg varkenshaas
1.5dl fond
2dl muskaatwijn
1 kopje witte rozijnen
1 blik abrikozen 410gr
2 eetlepels room
2 eetlepels boter
maizena express
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel kerrie
cayennepeper
peper en zout

Bereiding:

Laat het vlees oppervlakkig ontdooien. Snij het in sneden van 2.5 cm dik. Laat de abrikozen uitlekken en snij ze in reepjes. Hou er enkele apart voor de versiering.
Week de rozijnen 2 u in de muskaat wijn.
Verhit de boter in een brede pan. Bak het vlees gedurende 2 minuten aan elke kant goudbruin. Strijk de bovenkant in met mosterd. Zet het vuur lager en laat het vlees in 20 minuten gaar worden.
Giet de muskaatwijn met de rozijnen in de pan en draai het vlees nog eens om. Kruid met peper en zout. Haal het vlees na een minuut uit de pan en zet het vuur hoger. Voeg 1.5 dl fond toe en laat even inkoken. Kruid met cayennepeper en flink wat kerrie. Voeg nog de room toe en de abrikozenschijfjes. Bind lichtjes met maizena express.
Serveer de varkenshaas met de saus en geef er rijst of hertoginnenaardappeltjes bij en de overgebleven abrikozen.